rólamAlexnak hívnak és 12 évet töltöttem a kaszinók világában egy játékteremből indulva az óceánjárók világán keresztül egy online kaszinóban landolva. Ez idő alatt rendkívül komoly tapasztalatra tettem szert, mint krupié és online kaszinó menedzser.

Persze Alex nem az igazi nevem, azt itt nem adom ki 😉

Úgy döntöttem, hogy megosztok veletek olyan tippeket, trükköket, stratégiákat és belső információt, amit csakis a kaszinó világ belsős emberei ismernek.

Remélem hogy ezek az információk segítenek minél többször minél nagyobbat nyerni, és minél kevesebbszer minél kissebbet veszíteni. Hiszen erről szól a kaszinózás.

Egy játékteremből egy Óceánjáróra

2002-ben végeztem egy vidéki közgazdasági főiskolán. Gimnazista koromtól kezdve szerettem játéktermekbe járni, ahol sok nyerő Rulett és nyerőgép stratégiát próbáltam ki, ami persze nem mindig járt a legnagyobb sikerrel.

Mindig figyeltem, hogy melyik játékgépbe dobáltak be sok pénzt azt gondolva, hogy az a gép biztosan sok nyereménnyel fog elhalmozni hamarosan, ami néha be is jött. Viszont nagy átlagban nem működött a stratégia, mert még így is többet vesztettem, mint nyertem. Írtam a rulett számokat, próbáltam rulett stratégiákat felépíteni belőle, hogy azzal növeljem nyerési esélyeimet. Arra próbáltam játszani, hogy milyen arányban esik a rulett golyó az „orpheline” vagy a „zero spiel” rulett kerék szekciókba a golyó. Sajnos itt sem találtam meg az igazi áttörtést.

Amikor elkezdtem főiskola alatt kulcsosként dolgozni egy kisebb kaszinóban, arra jöttem rá, hogy hosszú távon a bank nyer, mert a játékosokból hiányzik az önkontroll és bármennyit is nyernek addig játszanak, amíg azt sikerül mind elveszíteni. Mivel minden nyereményszorzó úgy van kitalálva, hogy a „0” nincs belekalkulálva, ezért hosszú távon a ház nyerési esélyei minimálisan, de magasabbak a játékosoknál. Például, ha valaki piros feketézik, akkor ott nem 50% a nyerési esélye, hanem 48,65% és ez igaz minden más fogadási lehetőségre azaz 97,3% körüli a játékos esélye így a bank hosszú távon kb. 2,7%-os haszonra tesz szert az összes tét forgalmat alapul véve.

Ehhez még hozzáadódik, hogy a legtöbb játékos nem konzervatívan óvatosan játszik, hanem kockázatos stratégiákat követve kevés számot magas téttel próbál befogni. Így a kaszinók profitja nem 2,7%, hanem 4-6% között mozog átlagosan.

Folyamatosan stratégiákat vezettünk a törzsvendégekről, hogy ki hányszor jön játszani és mennyi pénzt nyer és veszít átlagosan. Érdekes volt továbbá, hogy melyik napon, milyen időszakban hány játékos tartózkodik a teremben. Így tudtuk belőni, hogy kinek milyen figyelmesség, ajándék jár a törzsvendégeink közül, illetve, hogy milyen időszakok a gyengébbek, amiket ingyen büfével igyekeztünk fellendíteni például.

A diplomázás után úgy döntöttem, hogy megszerezzem a megfelelő képesítés egy eseteges külföldi kaszinós álláshoz. Fél éven át küldözgettem az önéletrajzomat több mint 40 helyre, de választ sajnos nem igen kaptam.

Egy osztálytársam mesélt ekkor a Royal Caribbean hajó társaságról, ahova őt felvették ekkor már pincérnek. Mondta, hogy próbálkozzak meg én is oda jelentkezni a kaszinó részlegbe. Amúgy ti is megtehetitek itt:  https://www.royalcareersatsea.com/pages/casino_operations

Pár nap múlva kaptam egy email, hogy szeretnének velem egy telefonkonferenciát csinálni. Az interjú közepesen sikerült, de kaptam mégis csomó kitöltendő papírt. Kitöltöttem, és pár héttel később megkaptam az állást. El sem akartam hinni olyan álomszerű volt az egész! Ekkor elkezdődött a nagy utazásom sok-sok kalanddal megspékelve.

a hajó

Munka az Óceánjáró kaszinóban

Nem mondhatom, hogy nem lepődtem meg, amikor felléptem az óriási luxus hajóra és a csillogásból egy tenger alatti 1,5×2,5m-es emeletes ágyas kis lukba vezettek be, hogy itt fogok lakni ráadásul nem is egyedül. Kicsit csalódott voltam, de a lényeg, hogy ott voltam álmaim hajóján egy szuper kaszinós állással a zsememben. A kaszinó elég laza volt sok-sok nyugdíjas bermudában, kalapban, akik bőkezűen adtak borravalót amikor nyertek.

Volt szerencsém dél-amerikai drogbáró külsejű ipsének lapokat osztani Black Jack-ben, aki szigorú szemmel figyelte a kezeimet. Osztás közben izzadság cseppek potyogtak a homlokomról.  Vaskos szivar, napszemüveg, szalmakalap volt az illetőn és folyamatosan veszített.

50.000 dollár bukóban volt, amikor azt mondta, hogy még 1 leosztást játszom 50.000 dollárért. Mivel a maximum tét 5.000 USD volt az asztalomnál, meg kellett kérdeznem a pitbosst, hogy mehet-e.  A válasza igen volt. Remegő kézzel húztam neki egy 7-est és egy 9-est, magamnak egy Q(dámát)-t és egy 3-ast. Rajta volt a sor, hogy lapot kérjen vagy sem. Nem kért több lapot megállt 16-on. Nekem muszáj volt lapot kérnem egy 2-est húztam, amire újabb lapot kellett húznom, ami……egy 9-es lett így a bank besokallt az illető meg elégedetten távozott az asztaltól veszteség nélkül.

Egy másik jópofa, kedvenc történetem, amikor egy idősebb úr már 6 órája ült az rulett asztalnál és a felesége megunta és kisebb hangos szóváltás keveredet ebből. Történt ez, miután az úr 10 dollárral megtett 23-as száma nyert, amire 360 dollár került kifizetésre. A nagy vita közepette az idős úr összekeverte a zsetonokat és az újabb 10 dollár helyett 100 dollárt tett fel a 23-ra újra és már a fejét fogta, hogy mit tett, amikor csodák csodája újból bejött neki a 23-as, amire 3600 dollárt nyert így teljesen ingyen és még extra költőpénzzel fejezték be a hajóútjukat nagy boldogság közepette.

Ennél már csak egy durvább történetem van. Volt egy hölgy, aki nagy „0” imádó volt és folyamatosan csak a „0”-át játszotta egész este és, ha nyert, akkor rajta hagyta a nyereményt is 3 új körig. Hajnali 3 óra lehetett, amikor már szépen bukóban volt, amikor 20 dollárral bejött neki végre a nulla, amire 720 dollárt nyert, amit rajta hagyott a 0-án. Biztos voltam benne, hogy elbukja, de nem nulla lett újra, amire több mint 25,000 dollárt nyert a hölgy. Nagyon durva volt nem akartam hinni a szememnek.

Hasonló kalandokban volt részem szinte minden nap, amik garantálták, hogy nem unom el magam munka közben. Olyan jól éreztem magam a sok helyen való turistáskodástól (Karibi szigetek, Jamaica), hogy azon kaptam magam, hogy eltelt pár év. 2008 január 22-e volt, amikor úgy döntöttem, hazajövök.

Az online kaszinók világa

online kaszinoMiután megérkeztem a tengerjárón folytatott kaszinós kalandomból elmentem egy itthoni fejvadász céghez. 6 héttel később behívtak egy interjúra, hogy egy angol internetes szerencsejátékkal foglalkozó cég vezetője meginterjúvoljon. Kaszinó managert kerestek, ezért ez nekem pont belevágott az eddigi tapasztalataimba. Az interjúk 1,5 hónapon át zajlottak és már a 4. interjún mentem keresztül, amikor a végén megkaptam nagy nehezen az állást.

Nemsokára már úton voltam Londonba, hogy megismerkedhessek a céges szoftverekkel és az online kaszinók alapjaival. Itt megtanultam honlapokat kezelni is.

Nagy különbség van az online és normál kaszinók működési rendszere között.  A szabályok, játékok megegyeznek, de a játékosokkal való kommunikáció, bónuszosztás az egészen más mint a rendes kaszinókban.

Amíg a normál kaszinókba nincs lehetőség gyakori bónuszok(ingyen pénz) osztogatására, mert az is adóköteles lenne, addig az online szerencsejáték iparban, ez az egyik fő eszköz és vonzerő, hogy hűséges játékos bázist építsen ki egy cég. Ez akár tűnhet inkorrektnek is, de ha azt nézzük, hogy az illető szórakozni vágyó játékos így is úgy is elkölti az erre szánt összeget, akkor inkább kapjon sokkal több értéket a pénzéért.

Meglepődtem, hogy nagyon kevesen játszottak Ruletten, Black Jacket, nálunk a nyerőgépek voltak a legnépszerűbb termékek. Sok kisjátékos volt, aki aprópénzzel játszott, de volt megközelítőleg 30 játékos, akik óriás összegeket nyertek vagy épp vesztettek folyamatosan.

Volt olyan nap, amikor egy játékos 24 óra alatt több 10 ezer eurót veszített és ugyan az a játékos egyszer elvitt egy 90 ezer eurós JACKPOTOT is, amit persze pár nap leforgása alatt el is veszített. Volt pár játékos, akivel sikerült közelebbi viszonyt kialakítanom és pár beszélgetés alkalmával óvatosan próbáltam kideríteni a játékosok fő motivációját a játékra. Ezekből a beszélgetésekből az derült ki, hogy ezek a játékosok nem azért játszottak, hogy pénzt keressenek, hanem szórakozásból, pihenésként. Érdekes volt, hogy ezek a személyek nem napi szinten játszottak, hanem inkább csak heti 2-3 alkalommal, de akkor komolyabb összegekkel magasabb téten. Ők halmozták fel a legnagyobb veszteségeket és persze nyereményeket is és szolgáltatták a cég összbevételének megközelítőleg 80%-át.

Sok játékos tette már fel a cégnek a kérdést, hogy nincsenek ezek a gépek megmachinálva véletlenül? Semmi csalás nincs mindössze úgy vannak programozva, hogy a betett pénz 90-98%-át adják vissza a játékosoknak nyereményként és a maradék 2-8%-ot pedig bent tartsák a kaszinó kasszájában, mint profit.

Miért csináltam meg ezt a honlapot?

Sok szépet, kellemeset, izgalmasat éltem meg a pályám alatt. Sok mindenkit láttam nyerni, de annál több mindenkit veszíteni.

“A ház mindig nyer”

Tény, hogy nem lehet veszteséges egy kaszinó. Ez egyszerű statisztika. Nem tudunk mindig nyerni, de kovácsolhatunk a szerencsén. Számtalanszor láttam. A cél:

Minél többször minél nagyobbat nyerni, és minél kevesebbszer minél kissebbet veszíteni.

A megfelelő stratégiák betartásával ez megvalósítható. Az önkontrol és tudatosság a kulcs, ezt az információt adom át a KaszinoProfi.hu-n.