Mennyit keresnek a póker profik?

2003 körül jelentek meg Magyarországon az első online sportfogadó oldalak, amik hamarosan kaszinót és póker játékokat is kínáltak. Kezdetekben a sportfogadás és a kaszinó játékok vitték a prímet, mivel a legtöbb játékos ekkor még nem pókerezett.

A póker akkor vált népszerűbbé, amikor a Sport1 TV csatornán Korda Gyuri bácsi elkezdte közvetíteni a nagy póker versenyeket a világ minden tájáról. Olyan élvezettel tudta kommentálni a művész úr a póker versenyeket, mint, ha az legalább is a labdarúgó VB lett volna minden alkalommal.

Miért üzemeltetnek póker termet?

Nyilván sokak fejébe megfordul a kérdés, hogy mi az üzlet egy póker teremnek, abban, hogy játékosok egymás ellen játszanak és elnyerik egymás pénzét.

Talán a póker termeknek vannak robot játékosai, akik belelátnak a többi játékos lapjaiba és így nyerik el a pénzüket?

Tudtommal ilyen nem létezik, viszont egyes játékosok használnak valószínűségszámító szoftvereket, hogy ezzel optimalizálják megnyert játékaik számát.

A póker termek minden játszma, kör, verseny után leszednek x% jutalékot a pot-ból. A lényeg, hogy minél több játékos játsszon egyszerre minél több asztalon. Minél több asztalon folyik a játék, annál több tét lesz játékban és annál több jutalék üti a póker termek markát.

deuces-wild-3-ingyen-video-pokerA póker termek rájöttek, hogy növeljék meg a jutalékaik összegét.

Partnerprogramot hirdettek a saját profi játékosaiknak és úgy nevezett „rake backet” fizetnek neki az általuk termelt jutalékok után.

Egyes profi játékosok akár napi 12-14 órát is játszanak szimultán, akár 8-10 asztalon is egyszerre. Cserébe ezért, akár havi 6-8 ezer euró is ütheti a markukat jutalékként.

Sok profi megelégszik azzal, hogy nem nyerésre játszik, hanem arra, hogy minél több jutalékot termeljen, és emellett próbál egálba maradni, azaz veszteség nélkül játszani.

Nem véletlen, hogy a nagy játékosokért, akik a bevétel 80%át termelik minden terem komoly harcot folytat. Itt nincs, márka hűség a profik ott játszanak, ahol a legmagasabb jutalékot kapják.

Itt tudod kipróbálni ingyenes póker játékainkat.

Összefoglalnám az imént hallottakat:

  • A póker termek bevétele a játékosok utáni jutalékból származik, így minél több játékos, minél több asztalon játszik annál több jutalék képződik a játékok után
  • A nagy játékosok, akár 40%-át is megkaphatják az általuk összepókerezett jutaléknak
  • A profi játékosok naponta 12-14 óra játékkal havonta akár 6-8 ezer euró jutalékot is könnyedén összehoznak, úgy, hogy a többi játékos ellen nem is nyernek összesítésben
  • Nem arra törekednek, hogy az egyes asztalokon folytatott játékokat zárják profittal, hanem, hogy egyszerre minél több asztalon játszanak

Senki se higgye azonban, hogy ezek a játékosok mindig nyernek. Többször voltam szemtanúja, hogy a nagy játékosok is elveszítették a fejüket vagy belekerültek egy gyenge szériába elveszítve akár 10-20 ezer eurót 2-3 nap alatt. Sokan gondolják, hogy egyszerű a profi játékosok élete, de senki nincs tisztába vele, hogy milyen koncentráció szükségeltetik, ahhoz, hogy valaki hosszú távon sikeres lehessen.