Mennyit keresnek a krupiék?

around the world ingyen jatekGyakran keringenek olyan legendák, hogy a krupiék mesés fizetéseket tesznek zsebre.

Ugyanakkor, ha az ember józan paraszti ésszel közelíti meg a témát, akkor ezt gyorsan megkérdőjelezheti, mivel a legritkább esetben nyernek komolyabb összeget játékosok a kaszinókban, akkor meg miért adnának sok borravalót. Vagy netán az alapfizetésük lenne magában olyan magas?

A válasz rendkívül egyszerű:

  • A játékosok a borravalót nem a végén adják, hanem egyes nyertes köreik után. Így, ha egy játékosnak van minimum egy jobb köre, akkor benne van a pakliban, hogy oda dob egy zsetont a krupiénak borravaló gyanánt.
  • Az egyik legjobban a hajókon dolgozó krupiék keresnek. Mivel ők a hajón laknak, semmi rezsijük nincsen és idejük se nagyon van, ezért Ők nem csak a fizetésüket tudják megspórolni, de a borravalóikat is.
  • A legkomolyabb pénzt azonban a nagy kaszinók privát termeiben dolgozó krupiék keresik. A komolyabb kaszinókban vannak privát termek, ahol a nagy játékosok egyedül ülve egy asztalnál játszanak rulettet, blackjacket vagy más asztali kaszinó játékot. Az ilyen asztaloknál sokszor előfordul, akár a több $1000.-os borravaló is.
  • A legkisebb borravalót a játéktermekben található alkalmazottak kapják, mivel, a játékgépi kaszinókban nem szoktak nyertes körönként borravalót adni, hanem csak, ha a játék végén pénzt vesznek ki a gépből.
  • Csak egy olyan hely van, ahol még a játéktermi kaszinóknál is kevesebb borravalót kapnak a krupiék és az pedig az online kaszinók ÉLŐ játéktermei. Ott egyáltalán nincs lehetőség borravalót adni, ami nagy technikai hiányosság, mivel a kaszinók is nagy extra bevételhez juthatnának.

Senki ne gondolja azonban azt, hogy, amit egy krupié megkap borravalót az mind az övé. A krupiék között is van komoly hierarchia, ami azt jelenti, hogy vannak kezdő krupiék, senior krupiék, pit bossok, terem főnökök és még sorolhatnám.

Minden pozíciónak meg van az adott pontszáma és miután az összes borravaló össze lett gyűjtve a pontszámok alapján kapják meg a krupiék a nekik járó összeget.

Itt találod egy igazi krupié történetét.

Egy statisztika alapján a női csinos krupiék megközelítőleg 20-25%-al több borravalót kapnak, mint a férfiak. Ez főleg annak köszönhető, hogy a kaszinó játékosok nagyobb részi az férfi és gyakran kerülnek spicces állapotba játék közben.

Ilyenkor, akár kisebb flörtök is kialakulhatnak, amit időnként nehéz kezelnie a krupié hölgyeknek egy komolyabb asztaltársaságban.

A krupiéknak az a szerencséje, hogy a játékosok többsége nem vezet részletes naplót nyereségeiről és veszteségeiről. Ha ez így lenne és tisztába lennének, hogy mekkora deficitben vannak, akkor jóval kevesebb borravalót adnának.

Sőt ennél még messzebb mennék, ha a legtöbben tisztába lennének veszteségeikkel, akkor lehet, hogy többet nem is játszanának. Rákontrázva erre a véleményre a legtöbben szórakozásból játszanak és ezt a pénzt tudat alatt rászánják erre a játékra.