Így lesz valakiből profi póker játékos

2-ways-royal-ingyen-video-pokerNyilván sokakat érdekel, hogy lehet valakiből profi póker játékos, aki komoly összegeket képes nyerni.

Először is szögezzük le, hogy a póker is szerencsejáték, de mivel itt nem a kaszinó az ellenfelünk, hanem más játékosok, ezért itt nagyban befolyásolhatjuk nyerési esélyeinket.

Pontosítva az előző mondatot itt leginkább a tudás, stratégia, matematika és a lélekjelenlét, ami eldönti, hogy kiből lesz sikeres játékos és ki marad amatőr.

Ismerek pár srácot, akik magas szinten űzik a pókert és ebből származik a legtöbb bevételük. Megkérdeztem egy srácot, hogy jutott el erre a szintre.

Így váltam profivá

  • Korda Gyuri bácsi közvetítéseit sokat figyeltem régebben és ekkor estem szerelembe a pókerrel és döntöttem el, hogy belőlem is profi játékos lesz. Elkezdtem az interneten minél több hasznos póker tananyagot összegyűjteni, amit végül a Pókerakadémia oldalán találtam meg.
  • Előszór a Texas Holdem pontos szabályaival és alap stratégiáival ismerkedtem meg és elkezdtem ingyenes póker party-kon részt venni, ahol úgy játszottam, mint, ha igazi pénzzel játszanék már, de mg sem érhetett anyagi kár. Éjszakákon át napi 10-12 órákat gyakoroltam, amíg úgy nem éreztem, hogy elég tapasztalatot nem gyűjtöttem, hogy kipróbáljam igazi pénzzel is a játékot.
  • Fantasztikus érzés volt, hogy ennyi gyakorlás után végre élesben tesztelhettem a tudásomat. Hamar rá kellett azonban jönnöm, hogy ez egy egészen más világ és kezdhetem újra a tanulást, mert egészen másképp játszanak az ingyenes játékokban, mint a pénzeseken.
  • A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy minél hamarabb kiismerjem az ellenfeleim játékát és, ahhoz tudjam kialakítani saját stratégiámat. Attól lesz valaki igazán nagy játékos, ha olvasni tudja mások játékát és egy party közben gyorsan tud játék stílust váltani, azaz a többi játékos számára kiismerhetetlen maradni.
  • Rengeteg póker profi könyvét olvastam már, de sajnos pár érdekes jópofa stratégián, trükkön túl mindenki azt javasolja, hogy minél többet gyakoroljon egy játékos és alakítson ki magának olyan játék stílusokat, amiket könnyedén tud majd játék közben váltogatni.
  • A másik fontos dolog, hogy póker arcunk tökéletesen működjön, amikor blöffölünk játék közben és ne mutassunk ki semmilyen érzelmet, amiből ellenfeleink információhoz juthatnak lapjainkról
  • Körülbelül 3 évi kemény gyakorlás és tanulás után éreztem azt, hogy valami elindult és sokkal, magasabb hatékonysággal játszom már, amit persze a bank egyenlegemen is mérni tudtam már. Ekkorra már havi 1000 dollárt voltam képes összepókerezni.

Összegezve a fent említetteket nem kerültünk sajnos sokkal közelebb Pandóra szelencéjéhez. Gyakorlás, kitartás, gyakorlás, kitartás a kulcs a sikerhez.

Ha valaki elég elszánt, hogy éveken át napi 10-12 órákat játsszon az első időszakban különösebb siker és bevétel nélkül, akkor annak sikerülhet csatlakozni az elithez.

Persze a gyakorláson kívül szükség van még a higgadtságra, gyors reakciókra és az éles észre is, amit az ember sajnos gyakorlással nem tud megszerezni. Ha téged is érdekel a póker, akkor itt találod a legmegbízhatóbb online póker termeket.