Blackjack Martingale 2.0

Blackjack és a Martingale 2.0

A Black Jack gyorsabb játék a ruletthez képest, így nincs sok idő a számolgatásra, pláne nincs nagy mozgástér a taktikaváltásokhoz.

Jó érzékkel kell megválasztani az adekvát stratégiát, például a Martingale 2.0-t. A metódus szerint győzelem esetén megduplázzuk a tétünket, bukó esetén pedig megfelezzük. Másként fogalmazva, jó lapjárásnál fokozzuk a nyereséget, rossz lapjárásnál meg limitáljuk a veszteséget. Tiszta sor, ugye?

Nos, leegyszerűsítve ez a következőképpen néz ki:

A lenti táblázat egy 5 körös Black Jack-játszmát illusztrál, a benne lévő adatokat egy véletlenszám-generátor segítségével állítottam elő. Hasonlóan működnek ugyebár az online blackjack szoftverek is, hiszen ott nincs pakli és keverés, csak véletlenszerűen kiadott kártya.

A sorok tartalmazzák az egyes menetekben húzott lapszámokat, azok összegét (az osztóra és a Te lapjaidra vonatkozóan), valamint az általad megtett egységnyi tétet. Most egy olyan hipotetikus helyzetet ábrázolnak a sorok, amikor a két első lap húzása után véget ér az adott menet. A pirossal jelölt szám jelzi a nagyobb összeget, azaz a nyertest.

Az utolsó oszlop a nettó nyereséget tartalmazza a Te szemszögödből, levonva belőle a saját pénzedet.

kör tét osztó lapjai összeg a Te lapjaid összeg nyereség
1 1 7 8 15 8 4 12 -1
2 1 7 1 8 10 4 14 0
3 2 7 11 18 7 7 14 -2
4 1 4 6 10 10 8 18 -1
5 2 9 5 14 9 6 15 1

Láthatod, ahogyan például az első és a harmadik menetet a bank viszi. Azonban okosan választottad meg a stratégiát, fegyelmezetten játszottál, így nem szálltak el teljesen az esélyeid az elején. Amit három kör alatt elvesztettél, azt utána két kör alatt visszahoztad, sőt, pozitívba fordult az egyenleged. Nincsenek nagy blamák, sem pedig komoly szakítások.

Próbáld ki az alábbi blackjack stratégiát egy ingyenes blackjack játékon itt!

Eleinte mindenképpen tartsd magad ehhez a módszerhez, majd ha tapasztalattal vértezed fel magadat, akkor már kockázatosabb blackjack tétrakási stratégiát is követhetsz. De azt csak komolyabb pénzkeret birtokában teheted meg, tehát addig próbálj párszor nyerni.

A Blackjack kicsit becsapós játék, ezért észnél kell lenni. Nekem már több ismerősöm besétált abba a csapdába, hogy egész nap rossz volt a lapjárásuk. Mégsem álltak le a játékkal, mert csak apránként folyt el a pénzük, amit szinte észre sem vettek.

Szóval a Martingale 2.0 stratégiát alkalmazva nem fogsz egy körben nagyot bukni a Black Jackben, de az egymás után beszedett kis veszteségek is tudnak ám hiányozni. Te ne kövesd el ezt a hibát.

Meg kell érezni, mikor vagy éppen rossz passzban. Erre csak azt tudom javasolni, hogy szerezz minél több tapasztalatot, így ismerheted fel a negatív széria jeleit. Ilyen árulkodó jel lehet például, ha három lappal túllépsz a 21-en és ez egymás után 2-3 alkalommal megismétlődik, stb.

Mindenesetre akármit dob a gép, semmi esetre se pánikolj be! Nem kell berezelni: egyesek már az első rossz kör után kapásból biztosítást kötnek egy veszteség ellen. Nem ildomos rögtön erre pénzt áldozni, hiszen ezzel a játék öröme is elszáll.

Ragaszkodj az eredeti stratégiádhoz: a Blackjackben is tűzzél ki előre egy veszteséglimitet, aminél tovább már nem feszíted a húrt.